TÜRK DÜNYASI MACARİSTAN’DA BİR ARAYA GELDİ

1090

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’ın bağımsızlıklarının 30. yılı, TÜRKSOY, Türk Konseyi, Yunus Emre Enstitüsü ve Macar Miras Evi’nin iş birliğinde Budapeşte’de düzenlenen geniş kapsamlı festival ile kutlanmaya başlandı.

Macar Miras Evi Genel Müdürü László Kelemen ve TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı’nın ev sahipliğinde düzenlenen 21. Yüzyılda Türk – Macar Folklor Gelenekleri Semineri’ne, Folklor Kurumu Genel Başkanı Başkanı Nabey Önder, Türk Konseyi Macaristan Temsilcilik Ofisi Direktörü Büyükelçi Prof. Dr. Janos Hovari, YEE Budapeşte Müdürü Mustafa Aydoğdu, Macaristan Folklor Dernekleri Birliği Başkanı Gabriella Igyártó, Kazakistan’ın Budapeşte Konsolosu Yedil Mirzakhanov, KKTC Budapeşte Temsilcisi Özgür Ezel, Azerbaycan’ın Budapeşte Büyükelçiliği Danışmanı Zaur Şükürov, kurum ve kuruluş temsilcileri ile Macar sanatseverler katıldı.

Folklor Kurumu Genel Başkanı Nabey Önder, Türkiye’deki Geleneksel Kültür Alanında Folklor Kurumunun Yeri ve Önemi hakkında sunum yaparak, ülkemizi temsil etti.

İki gün süren uluslararası seminerlerde ustalık sınıfı ve atölye çalışmaları kapsamında Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tataristan’dan (R.F.) sanatçılar ve zanaatkârlar Macar Miras Evi’nde bir araya geldi. Çalışma toplantısında Türk Dünyası sanatçıları, ebru, dericilik, mücevher işleme, halıcılık gibi geleneksel el sanatlarından örnek çalışmalarını canlı olarak izleyenlerle buluşturdu. Aynı zamanda Türk Dünyası’ndan müzikal ezgilerden oluşan mini bir konser düzenlendi. Macar sanatseverler ayrıca düzenlenen mini konser ile Türk coğrafyasının farklı bölgelerinin müzik ve dans örneklerinin yanı sıra tar, bağlama, dombra, kıl kopuz, komuz gibi geleneksel müzik aletlerini dinleme fırsatı yakaladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!