Uygulamalı El Sanatları Kurs Müdürlüğü

Uygulamalı Halk El Sanatları Kurs Müdürlüğümüz ihtiyaç ve fayda kadar güzellik, estetik ve güç kaygısının da yer aldığı halk el sanatlarımızın, geleneksel şekilde yani usta-çırak ilişkisi ile ayakta kalmasını sağlayan tekniklerin öğretilmesidir. Folklorumuzun ayrılmaz bir parçası olan halk el sanatlarımızın, geçmişten günümüze ve geleceğe yönelik kullanılmasını sağlamak amacıyla Folklor Kurumu bünyesindeki üyelerimize ve kurum dışındaki insanlarımıza Ahilik kültürü çerçevesinde öğretilmesini sağlamaktadır.

Kurslar; Teorik ders, uygulama ve bitirme ödevi ürünü olarak şekillenmektedir.

Kurs Branşlarımız: Çini, Ebru, Keçe, Nakış, Resim, Mozaik, Fotoğraf, Kırkyama, Tahta Baskı, Kumaş Boyama ve Kaligrafi dallarında sürdürülmektedir.

___________________________

Kuruluşumuzdan Günümüze Kadar Görev Yapan Uygulamalı Halk El Sanatları Kurs Müdürleri
Sıra No Adı, SOYADI
1 Deniz ÜRKMEZ
2 Beril SARIKAYALAR
3 İnci GÜLDEZ

 

Her Yıl Folklor Kurumunu tanıtmak amacıyla Kermesler düzenlenir ve sergiler açılır. Müdürlüğümüz gerektiğinde kurslarla ilgili olarak üniversitelerde , dernek , vakıf ve ilgili kuruluşlardan konusunda uzman kişiler ile işbirliği yaparak yardımlaşır.

Kurslarımız her sene katılımın sayısına göre belirlenecek bir çalışma merkezindeki uygun bir ortamda olacaktır. Kurslar Teorik ders, uygulama ve bitirme ödevi ürünü olarak şekillenir. Festival kapsamında El Sanatları ürünlerini içeren sergiler açılmaktadır.

Sınıflar ve ders programları hazırlanmaktadır.
Çalışmalar 15’er kişilik sınıflarda yapılacaktır.