Herıtage Istanbul Başarıyla Tamamlandı

267

Folklor Kurumunun Çok Değerli Üyeleri,

Önemli bir etkinliğimizi daha geride bıraktık. 7. Heritage İstanbul Fuarı [Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik, Kütüphanecilik Teknolojileri Fuarı ve Konferansları] etkinliğine ilk kez somut olmayan kültürel mirası temsilen bu sene Folklor Kurumu da davet edildi. Folklor Kurumu olarak bu fuara karşılıklı protokolümüz olan “Hagyományok Háza” [Hungarian Heritage House] (Macar Miras Evi) ile birlikte katıldık. İki ayrı stantta sergilerimizi açtık, sunumlarımızı yaptık. Gerek Fuar yönetimi, gerek fuarda standı bulunan diğer katılımcılar tarafından çok büyük ilgi ve beğeni ile karşılandık. 3 gün boyunca Kurumumuzu tanıtıcı broşürlerimizi ve dergilerimizi katılımcılara sunduk, diyaloglar kurduk. Farklı illerimizden gelen belediye başkanları, kültür müdürleri, vali yardımcıları üniversite rektörleri – dekanları ve akademisyenler ile görüşmeler yaptık, adres aldık adres verdik. Özellikle sanat çevrelerince sergimiz büyük beğeni kazandı. Tüm bunları anı defterimize yazılan yazılardan görmek mümkündür.

Değerli üyelerimiz; fuarda atölye uygulaması [Selçuklu Motifleriyle Çini Çalışmaları] yapan el sanatları hocamız Gülşen EREN, Macar Miras Evinin Faaliyetleri ile ilgili sun um yapan Both MİGLOS, Dr. Erdal ŞALİKOĞLU, [Kültürel Mirasın Korunması ve Gelecek Nesillere Aktarılmasında Üniversitelerin ve Derneklerin Önemi] konusunda sunum yapan Erdoğan ESKİMEZ ve Rouzben GERGERİ’yi kutluyorum. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Fuar boyunca gerek serginin düzenlenmesinde, gerek serginin sunumunda yer alan Derleme Araştırma ve Arşiv Müdürümüz İffet GÖZMEN ve ekibine, Uygulamalı Halk El Sanatları Kurs Müdürümüz İnci GÜLDEZ ve ekibine, Basın Yayın Müdürümüz Serap GÜRSOY ve ekibine, Sosyal İlişkiler Müdürümüz Özlem Hanım MUTLU ve ekibine, Dış İlişkiler Müdürümüz Gizem Yaprak ÇEBİ’ye ve fuarın oluşumunda başından itibaren her türlü yazışmayı ve görüşmeyi yapan Planlama ve Organizasyon Müdürümüz Rouzben GERGERİ’ye teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca; fuarla ilgili her aşamada bize destek veren ve yardımlarını esirgemeyen Hülya Bayram ŞAHİN’e ve bu fuarın gerçekleşmesinde bana destek olan YÖNETİM KURULU üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.

Bu dayanışma ve inanç bizde olduğu sürece Folklor Kurumunu gelecek nesillere daha sağlıklı ve daha donanımlı olarak devredeceğimizden emin olabilirsiniz. Hepinize sağlıklı iyi günler dilerim. 07.05.2023

Folklor Kurumu Genel Başkanı
Nabey ÖNDER

NOT: Fuarla ilgili çok ayrıntılı bir raporu ileride tüm üyelerimize sunacağız.