Halk Tiyatrosu Grup Başkanlığı

Halk Tiyatrosu Grup Başkanlığımız; Geleneksel Türk Tiyatrosu (seyirlik oyunlar, tuluat, meddah gösterileri, karagöz, orta oyunu vb.) ile ilgili araştırma ve derlemeler yaparak sahnelemek, klasik ve çağdaş dünya tiyatrolarından örneklerle eğitim vermek ve sunmak amacı ile çalışan yeniliklere açık bir icra grubumuzdur.

Folklor Kurumu tiyatro birimi 1994-1995 eğitim yılı içinde kurulmuş ve ilk defa bu dönemde öğrenci kabulüne başlamıştır. Amaç tiyatroyu mümkün olabildiğince daha çok insana tanıtmak anlatmak ve buradan temin kadro ile oyunlar hazırlıyarak gösterime sunmaktır.
Takdir edilmelidir ki Tiyatro herkezin kafasındaki imajın aksine çok meşekkatli bir iştir. Tiyatro emek ,yürek bilgi beceri ve uyum ister. Adaylar bu sayılan maddelere uyarak oyunculuğa adım atar ve zaman ve tecrübe ile olgunlaşırlar.
Bu amaçlarla biraraya gelen 5 kişi tarafından kurulan Tiyatro birimi daha sonra okuldan gelen öğrencilerin katılımı ile faaliyetlerini sürdürmektedir.
İlk yılında Köy Seyirlik oyunları ile başlıyan Tiyatro macerası daha sonra “Keşanlı Ali” (Haldun Taner), “Öç” (Orhan Asena), “Ermiş Mehmet”(Cahit Atay), “Ocak” (Turgut Özakman), “Ayı Masalı” (Refik Erduran) ile devam etmiştir. Yıl sonu Mezuniyet törenlerinde Köy Seyirlik oyunlarıyla da sahne almaktayız.
Diğer sahnelenen oyunlarımız:
“Uyuşturucuya karşı folklorla elele” (AKM de 1996) , (İzmir de 1997)
2000 yılı içinde Edremit zeytin festivalinde (Akçay da gerçekleştirildi.) “Öç” adlı eserle sahne almış ve aynı adlı eserle 1995 yılında “Gençlik Günleri En İyi Reji” ödülünü kazanmıştır.

__________________________________

Kuruluşumuzdan Günümüze Kadar Görev Yapan Halk Tiyatrosu Grup Başkanları
Sıra No Adı, SOYADI
1 Metin ÇOBAN,
2 Ali ÇAVAZ,
3 Osman UZUN,
4 Sıtkı YILMAZ,
5 Mehmet Yaşar KIZILASLAN,
6 M. Fatih KAR,
7 Fırat YERLİKAYA,
8 Hanefi ZIRHLI,
9 Murat AYDOĞDU.